Vs: Vs: Häiriöltä suojaus säröpedaalissa?

Home Foorumit Kitaraefektien rakentelu ja muu tee-se-itse Kitaraefektit Häiriöltä suojaus säröpedaalissa? Vs: Vs: Häiriöltä suojaus säröpedaalissa?

#72676
okabass
Osallistuja

Kokeilin lisää ja tiedän nyt tärkeimmiksi häiriönaiheuttajiksi seuraavat:
-Stratocasterin originaalit yksikelaiset jotka poimii monitorista ym ympäristöstä häröjä

Loisteputket omassa työtilassani on kyllä välillä varsin persuksista. Melko syvältäkin. Häiriöitä tulee niistä vähän kaikkeen. Tunnelmavalaistuksessakaan ei aina viitsi nököttää.

-Virtalähde tarjoilee “jotain ylimääräistä”

Tässä taannotten tein kaverille TS808 kloonin ja kafru siitä tirisemään kun on häiriöitä muka hirveästi. Tässä tapauksessakin halpahallimuuntaja oli aiheuttaja. Nou hätä, tein sitten sille reguloidun pedaalipowerin GGG:n sivuilta. Se on osoittautunut oikein mainioksi vekottimeksi. Ainakin hinta/laatu suhde on loistava esim. power brick:in tai semmoisiin >200e systeemeihin verrattuna.

Vähän offtopikkina: Hämmästyttää kummastuttaa pientä elektroniikkakulkijaa tuo joidenkin kitaristien touhu. Ensin ostetaan kallis kitara, kallis vahvistin, kalliita efektipedaaleita, ja sitten halvimmat mahdolliset piuhat ja muuntajat. Monen kitaristin nahkainen olkahihna kitarassa on kalliimpi kun kaikki piuhat yhteensä kitaran ja vahvarin välissä. Haloo!?

Toisaalta häiriöinen tila on hyvä “kokeilukenttä”: jos ei siellä hurise, tuskin sitten missään.  😉

Joo. Reguloitu, hyvin suodatettu PSU on ehdoton peli. Olen useammankin tehnyt, ja pelkkää hyvää palautetta on tullut.

Samaa ihmettelen minäkin. Samoin sitä, että korjaukseen tuontia pitkitetään mahdollisimman kauan. Esim. vaikka laite pätkisi ja rutisisi kuinka, jos ei pysy soittaessa liikkumatta kuin suolapatsas. Tai jos laite toimii vain parilla rivakalla nyrkiniskulla parin minuutin välein.