Vs: Vs: Fender Deluxen muuntajat

#79107
Nimetön
Vieras

Ensin pitää kysyä: mikä deluxe? Niitäkin nimittäin on monta erilaista. Ilmeisesti kuitenkin ns. deluxe rever:stä on kyse.

Olen samoilla linjoilla harryn kanssa. Tuo hammond 1620 on mainio murkula (kuten muutkin saman sarjan muuntajat). Se tosin ei sovi kovin hyvin “tweed tyyppiseen” chassikseen eikä mielestäni myöskään 50-luvun henkiseen vahvistimeen joita itse teen, joten minulla on kokemusta vain yhdestä yksilöstä. Mutta en suosittele missään tapauksessa tinkimään muuntajan laadusta vaikka edullisempi hinta houkutteleekin. Kyseessä on kuitenkin ns. kriittinen osa vahvistinta ja sen soundia. Siinä kohdassa ei muutaman kympin säästö ole mielestäni järkevä. Päädyt huonossa tapauksessa vielä vaihtamaan sen muuntajan kolmannen kerran, ja taas palaa rahaa. Mutta tuo linkittämäsi “made in taiwan” muuntaja sopii mainiosti pienen budjetin vahvistimeen. Siis semmoiseen minkä on lähtökohtaisestikin tarkoitus olla edullinen.

Minä olen tehnyt monta 5E3 deluxea tällä muuntajalla: http://uraltone.com/kauppa/product_info.php?info=p110_Ulostulomuuntaja-Princeton–Reverb–Tweed-deluxe-vahvistimiin-.html&XTCsid=n8nke2a3m999lo259fsuhv2bd2 Eikä soundissa ole mitään valittamista. Tai ainakaan kukaan ei ole tullut jälestäpäin valittamaan… Viimeisimmän tweed deluxeni tein tällaisella muuntajalla: http://www.tubeampdoctor.com/product_info.php?products_id=1582 Valmistajasta ei mitään hajua. Mutta hemmetin hyvin toimii, ja löytyy kaikki tarpeelliset toisio-impedanssit (itse tarvitsin 4Ω ja 8Ω). Ja alapää ei todellakaan ole loppunut kesken, päinvastoin.