Vs: Vs: EL509 SE

#87784
wuchi
Osallistuja

Kitaravahvistinta suunniteltaessa törmätään lopulta myös siihen ilmanliikuttimeen jota myös kaiuttimeksi kutsutaan ja tämähän ei ole kovin neutraali tekijä äänenvärin suhteen -eli näissä on pyritty jo periaatetasolla eri suuntaan kuin hifi puolella.

Tässä pätkässä samat romut toistoketjussa mutta kaiutin muuttuu: http://www.youtube.com/watch?v=JPPMiZeYMVo

Kaikki uudet designit on mielenkiintoisia ja odottelen innolla kokemuksia ja mielellään myös saundiklippejä. Mielestäni näissähän on sitten suurempi merkitys kertoa myös käytetty kaiutin kuin se millä kitaralla ne on soitettu.

-V-

Erittäin totta. Mutta näin kun itselle rakentaa, niin voi suoraan trimmata arvoja niin että sopii omien kitaravermeiden kanssa. Ja ihan yleisesti ajatellen loppujen lopuksi uuden kaiuttimen hankkiminen on halvempaa kun uuden vahvistimen hankkiminen omaan kaiutin setuppiin sopivaksi.

Ja tietyllä tavalla karkeasti voidaan jo kaiutin valita tietyntyyppistä soundia varten, esim keskiääniä korostavat elementit särösoundeille, ja suljettu kaappi tukemaan tiukkaa toistoa. Tästä sitten kaikki omat mieltymykset vaativat pientä säätöä.