Vs: Vs: Efektiloopin lisäys Orangen vahvistimiin

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Efektiloopin lisäys Orangen vahvistimiin Vs: Vs: Efektiloopin lisäys Orangen vahvistimiin

#87645
moonshine
Jäsen

Ei se oikein toimi, koska tyypilliset efektilooppiin kytkettävät laitteet (kaiut, modulaatiot jne.) eivät useinkaan kuulosta hyvältä jos niitä särötetään, efektilooppia taas tarvii lähinnä kun haluaa lisätä efektiä vahvistimen etusen omaan särösoundiin koska puhtaan etuasteen kanssa efektin voi laittaa yhtä hyvin suoraan kitaran perään, kuten laitetaan myös erilaiset boosterit, säröt ja sen sellaiset. Toki voisit rakentaa uuden vaiheenkääntäjän pelkästään etuasteen osaksi, josta ottaisit (FET-)katodiseuraajalla matalaimpedanssisen lähdön ja saisit halutessasi tästä jopa balansoidun signaalin ulos (tosin signaalitason ja kaapeleiden pituuden johdosta siitä ei olisi suuresti etua, mutta sen saisi kuitenkin tehtyä yhden FETin hinnalla). Jos pääteasteessa on takaisinkytkentä niin tämäkään ei säilyttäisi soundia sellaisenaan ja toki se hieman muuttuu joka tapauksessa, mutta tulos olisi paljon parempi kuin jos kaiutettua ääntä särötetään rankasti vaiheenkääntäjässä.

Jos ajattelen asiaa omasta näkökulmastani, en tekisi mitään efektilooppia vaan soittaisin vahvarilla sellaisella soundilla mikä siitä tulee ja hankkisin erikseen toisen vahvistimen jossa on efektilooppi valmiina, niihin sessioihin joihin sitä tarvisin. Loopin lisäämisessä on aina ongelmana se, että hyvään tarvii vähintään yhden tuplatriodin jota varten täytyy porailla reikiä ja tehdä uusia kytkentöjä. Orangen tapauksessa olisin ainakin huolissani tulevan vintage-arvon romahtamisesta, joten jättäisin modaukset peruttavissa oleviin komponenttimuutoksiin. Mutta kieltämättä kyseessä olisi melko vaativa modaus ja sikäli kiinnostava..