Vs: Vs: Efektii rakentelun aloitus

#72440
Nimetön
Vieras

kiitos vastauksista! Hienoa ettei heti aloiteta aloittelijaa tyhmistä kysymyksistä alaspainamaan…

Lisää kysymyksiä:

1. Kolvin kuumuus? Kuinka helposti rikon osia turhalla kuumentamisella?

Tuo kuumuus vähän riippuu kai kolvaajasta ja tinasta. Lyijytön kuulemma vaatisi vähän suurempaa lämpötilaa. Itse käytän lyijyllistä tinaa ja perus piirilevyjuotoksissa 370'C ja sitten esim. kitaran maadoituksissa tallaan ja potikoihin 400'C noin suunnilleen. Osia en ole kolvilla käräytellyt kyllä enää vuosiin. Tai en ainakaan muista. 😀 Transistorit on kuulopuheiden mukaan vähän arkoja lämmölle, samoin kytkimiä on sulatettu. Mutta tokihan kaiken saa rikki jos liikaa lämpöä antaa.

2. Mitkä välineet hyviä ja mitä tarvitsen? Itsellä Ok kolvi ja tinaa tietenkin, mutta mitä muuta yleismittari? onko hyötyä kun ei ole tietoa sähköopista.

No yleismittari on kyllä ihan ehdoton. Etenkin jos vekottimet ei toimi. Ja tietty se että moista vempelettä opettelee käyttämään. Se ei ole vaikeaa. Joissain mittareissa tulee mukana hyvätkin ohjeet.

3. Miten olette itse aloittaneet rakentelun? Hyviä kaavioita, joiden osat saatavilla helposti.

Aloitin öbaut 7-vuotiaana kun isoisä opetti pariston ja taskulampun polttimoiden avulla rinnan ja sarjaankytkentöjä jne. perusteita elektroniikasta. 10- tai 11-vuotiaana ala-asteen puukäsityötunneilla sitten innostuin enemmässä määrin tinahuuruista. Koukussa ollaan siis vieläkin.

Melkein voisi uskaltaa sanoa, että kaikki osat on nykyisin helposti/melko helposti saatavilla. http://generalguitargadgets.com/ tuolla on projects osiossa vaikka mitä mistä valita. Kuvat on selkeitä ja ohjeet hyviä. Sivusto on tätä kirjoitettaessa alhaalla, mutta auennee siitä kyllä.

Mutta nyt taas kiinnostus kasvanut rakenteluun, huvin ja ehm… vähän talouden vuoksi.
T: Antti

Hehee… Taloudellinen hyöty vähän tuppaa haihtumaan siinä vaiheessa kun efektivarasto ylittäää moninkertaisesti omat tarpeet, eikä kaveritkaan niitä enää halua nurkkiinsa. 😀