Vs: Vs: ECL82 pääte ja vaiheenkääntoputkena JTM 45?

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet ECL82 pääte ja vaiheenkääntoputkena JTM 45? Vs: Vs: ECL82 pääte ja vaiheenkääntoputkena JTM 45?

#72269
harryk
Jäsen

Hyvät linkit. Vaikka en sanut auki da Geezerin little wingiä! Ei löytyny ohjelmaa avaamaan kuvia?.
Tutkasin Harryn Lead Babyä ja se vaikutti sangen mielenkiintoiselta.
Muutama kysymys Bluetone Lead Babyn kytkiksestä.
Pääteaste pulelle menevät couplin capsit eli jännitteen katkasisu kondensaattorit ovat 10nfdisia. Kun JTM45 käyttää 22nfdisia tai 100nfdisia. Kokeilitko “Alkuperäisen kokoisilla” Oliko soundi mielestäsi liian paksu taikka jopa laittoi tukkoon ECL86 parat?.

Enpä kokeillut noita isompia erotuskonkkia tuossa kohtaa. Perusideahan on kait yleensä se, että alkupäässä käytetään pienempiä arvoja 2-22 nF ja suuurennetaan arvoja pitkin matkaa pääteasteellepäin mentäessä. Tässä nähdään kuinka mielenkiintoista tämä rakentelu on kun noita vaihtoehtoja on niin paljon, ettei millään ehdi kaikkia kokeilemaan. Nuo jälkipään suuremmat konkat voivat osaltaan aiheuttaa kuulemma sitä “crossover distrortionia” ja jotain vaihesiirtymää jonka joku teoriaa paremmin tunteva voi selittää. Oma tavoite oli tehdä hyvä lead-vahvistin jossa tukeva alapää ei ole se tavoiteltavin asia vaan hyvä keskialueen särösaundi. t. Harry Bluetone