Vs: Vs: Dynacord Echocordien/nauhakaikujen virittely…

Home Foorumit Kitaraefektien rakentelu ja muu tee-se-itse Kitaraefektit Dynacord Echocordien/nauhakaikujen virittely… Vs: Vs: Dynacord Echocordien/nauhakaikujen virittely…

#83359
panman
Osallistuja

Oikeen hyvin toimi muuten, mutta Adagio on hiukkan liian hidas verrattuna toiseen S65:een, eikä käynnisty muuta kuin ensin Presto päälle ja sitten Adagio.

Vähän päivitystä tähän. Käämien vastusarvot vastasivat ehjän Papst-moottorin arvoja, paitsi yhdessä johtojen välissä, jossa siis vastus oli aivan liian suuri. Tämä looppi syöttää juuri adagiota, joten se siitä. Ei käämejä poikki kuitenkaan. Siispä vaihdoin moottorin, kun kerran sellainen oli NG51-vainaasta jäänyt. Ja tulihan se oikea adagio-nopeus sitten. Sekä adagio että presto käynnistyvät nyt myös kunnolla.

Mulla oli kerran aikaisemminkin S65, jossa oli sama liian hidas adagio, joten voi olla,että se on tarkoiruksella tehtaassa niin tehty se tietty erä. Kuten aikaisemmin jo mainitsin, niin se on ongelma vain joissakin rautalanka biiseissä. Muuten ihan ok, mutta möin pois, kun oli parempiakin itsellä. On myös todennäköistä, että samaa moottoria tehtiin eri nopeuksilla eri laitteisiin. Ainakin Thorens levysoittimissa oli samannäköinen Papst voimanlähteenä. Ja voihan olla, että eri kytkennöillä olisin voinut saada nopeuden oikeaksi, mutta en ole mikään ekspertti vaihtovirta-moottoreissa, joten en tiedä, enkä uskaltanut kokeilla varsinkaan moottorin sisäisen kytkiksen puutteessa.