Vs: Vs: Dynacord Echocordien/nauhakaikujen virittely…

Home Foorumit Kitaraefektien rakentelu ja muu tee-se-itse Kitaraefektit Dynacord Echocordien/nauhakaikujen virittely… Vs: Vs: Dynacord Echocordien/nauhakaikujen virittely…

#83358
panman
Osallistuja

Hei kaikki nauhakaikulaiset!

En vähään aikaan ole aukonut laitteitani, mutta jostain syystä sain inspiraation ja rupesin testailemaan. Ja vikojahan löytyi.
S62a ei suostunut Adagiolla pyörittämään, mutta Presto toimi moitteettomasti. Vika oli Presto kytkimesssä(ei kytkenyt yhtä osaa) ja korjautui kytkentälevyyn tinaamalla sen enempää purkamatta. Voin palata asiaan tarkemmin, jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan.

S65 oli mennyt pimeeksi, eli ei mitään toimintaa. No virtakytkinhän se oli viallinen. Ihan kauhee homma purkaa puoli laitetta, että saa kytkimen irti ja paikalleenlaitto vielä kauheempi. Kytkimen jousihan se sitten oli väsynyt, enkä malttanut ootella uutta kytkintä, joten venytin jousta pidemmäksi ja laitoin kasaan(putsaus ja kontakstispray tietysti). Oikeen hyvin toimi muuten, mutta Adagio on hiukkan liian hidas verrattuna toiseen S65:een, eikä käynnisty muuta kuin ensin Presto päälle ja sitten Adagio. Häiritsevä purina kuului myös, vaikka nauha ei pyörinyt. Purina poistui, kun käänsin käynnistyskonkkaa(vaihdettu ja eri paikassa kuin alkup.) noin 90°. Mikähän siinäkin oli? Mutta se hiukan liian hidas nopeus ei muuten haittaa, mutta kun “Wonderfull landissä” siinä yhdessä kohdassa pitäisi olla oikea nopeus. Muistaakseni tästäkin on ollutv joskus juttua, m utta en nyt tähän hätään löytänyt mitään. Moottoriko viallinen?

Löytyi muuten saksan taitoisille mielenkiintoinen linkki: https://www.bonedo.de/artikel/einzelansicht/vintage-special-bandechos.html.