Vs: Vs: DIY princeton rutisee.

#85747
harryk
Jäsen

😉 täällä on aika moneen kertaan todettu eri vikatilanteissa, että putkivahvistin on looginen rakennelma, joka toimii odotetusti jos se on rakennettu oikein ja osat ovat kunnossa. Tässä vielä tiivistettynä se mitä itse tekisin tuossa tilanteessa:

– Tarkista kytkentä vielä kerran, eli onko se tehty kytkiksen ja layoutin osalta siten kuin pitää. Tähän liittyy mm. se onko piuhat juotettu oikeisiin paikkoihin mm. putkien kannoilla.

– Tarkista onko komponentit asennettu oikein. Ei ole ensimmäinen kerta kun vastusten värikoodit tekevät tempun ja esim. 100 ohmin sijaan tuleekin laitettua 100 kilo-ohmin vastus.

– Vaihda koneessa olevien putkien tilalle toiset putket ja poissulje viallisen putken mahdollisuus.

– Mittaa kaikki kriittiset jännitteet ja vertaa niitä alkuperäisne kytkiksen arvoihin, eli etuasteputkien anodi- ja katodijännitteet ja pääteputkien anodi-, suojahila- sekä katodijännitteet tarvittaessa jos on katodibiasoitu kone.

– Mittaa etuasteputkien anodeilta lähtevien konkkien jälkeen vuotaako erotuskonkka ac:ta eli tasajännitettä, jolloin se on viallinen ja voi sotkea vahvarin toiminnan.

– Jos jaksat, käy kaikki juotokset läpi, sillä yksi kylmä juotos voi aiheuttaa kuvaamasi efektin.

t. Harry