Vs: Vs: Bassovahvistin GU-50 pääteputkilla

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Bassovahvistin GU-50 pääteputkilla Vs: Vs: Bassovahvistin GU-50 pääteputkilla

#90213
Jonesi
Osallistuja

Siinä muuntajassa on yksi 400 V käämi ja kolme 70 V käämiä, joista yksi tarvitaan biasjännitettä tuottamaan.
Näin jäljelle jää 400 + 70 + 70 = 540 Vac, josta tasasuunnattuna ja suodatettuna syntyy hiukan päälle 700 V.

Jos haluat täydet 800 V anodeille, niin sitten nuo kaikki anodikäämit käyttöön ja biasjännitteet muodostetaan erillisellä pinikokoisella piirilevymuuntajalla tai vastaavalla. Esim. Uraltonelta löytyy tällainen:
http://www.uraltone.com/elektroniikan-komponentit/muuntajat-ja-kuristimet/verkkomuuntajat/rengassydanmuuntajat/rengassydanmuuntaja-230v-2-24v-10va.html

Toihan ois itse asiassa oikein hyvä vaihtoehto, sais suorilta sen 300V suojahiloillekin noista kolmesta 70V käämistä. Ja oishan tuosta biasjännitteen ottaminen ennen tasuriakin mahdollista kun eristää konkalla sen, joistain Marshalleista tuttuun tyyliin.

Tuo itse kotelo on aika ahdas ja saa olla tosi tarkkana että sinne kaksi toroidiakin saa mahtumaan, perinteisen mallista päätemuuntajaa tuskin saa aseteltua joten toroidilla on mentävä. Toi ekaan viestiin linkkaamani periaatteessa toimisi, jos pärjäisin pelkällä sisäisellä 8 ohmin kaiuttimella.