Vs: Vs: Apua Laneyn biasin mittaukseen (ja säätöön)

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Apua Laneyn biasin mittaukseen (ja säätöön) Vs: Vs: Apua Laneyn biasin mittaukseen (ja säätöön)

#72705
McInen
Jäsen

Tuli käytyä kaupoilla ja ostin samalla uudet esivahvistinputket (JJ ECC83 S) kun halvalla sai 🙂

Noh, näiden vaihdon jälkeen tätä äänen poukkoilua ilmeni edelleen!! Tosin selvästi harvemmin… soittelin pitkän aikaa ilman että tuota ilmeni.

Kävin sitten kaikki putkikannat, kitaraplugit ja potikat läpi huolellisesti kontaktin puhdistussprayllä ja putkia edestakaisin liikuttelemalla.

Sen jälkeen soittelin noin tunnin ja ongelmaa ei ilmennyt kuin vain kerran lyhyesti.

Nyt kun putkien kunto on poissuljettu vaihtoehto niin mistä sitten vikaa etsimään? Voisikohan olla, että tässä on jossain konkassa vikaa? En silmämääräisesti nähnyt mitään merkkejä tästä mutta mistäs sen tietää… nuppi on 80-luvun lopulta joten kai sekin teoriassa on mahdollista.

Toinen mikä tuli mieleen on se, että tämä peli oli monta vuotta täysin soittamattomana. Mahtaako vain ottaa aikansa, ennenkuin konkat jne. ovat täysin pelikunnossa? Eli käytön myötä tilanne helpottuisi? Lueskelin, että joissain vanhoissa värkeissä ovat konkat joskus päässeet “kuiviksi” ja käyttö on parantanut ne.