Vs: Vs: Apua AB 763 Deluxe Reverbin(DIY) vaivoihin?

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Apua AB 763 Deluxe Reverbin(DIY) vaivoihin? Vs: Vs: Apua AB 763 Deluxe Reverbin(DIY) vaivoihin?

#80738
Audio67
Jäsen

Vastaajille tuhannet kiitokset!

Jep, sain rimpuiltua volasäädöstä siedettävän tekemällä 250k potikkaan ensiksi sisääntuloon 470k sarjaan ja vielä potikan rinnalle 220k. Mutta hirveä on näiden eka asteiden gaini, kun ei tarvitse näköjään kuin haistaa signaali, niin mökää on jo kuin ruisrockissa. On totta, että oireet ovat kuin vahvistus olisi karannut lapasesta. En ole asiaa mittaamalla todennut(enkä välttämättä osaisikaan), mutta esiasteen anodijännitteet ja katodien vastukset/bypasskonkat ovat tarkistetusti ok ja saundikin soitettaessa kohdallaan, eli en usko. Eli volumepotikka-asia on käsitelty.

Siihen vuotoon palatakseni; kyllä potikan “maapuoli” on asiallisesti signaalimaassa kiinni, sitäpaitsi vuoto esiintyy myös koko stäkin ollessa irroitettuna ja V1B:n hila maadoitettuna. En löydä kirveelläkään varmaa selitystä tuolle. Onneksi ilmiö on niinkin vaimea, että esim. soittokämpän hälyssä jää varmasti huomaamatta. Lisäksi em. pörinä kuolee ovelasti pois samalla kun volapotikkaa varovasti raottaessa hyötysignaali astuu tilalle. Häiriö ei siis pelkästään jää hyötysinkun “alle”. Kuulostaa ihan kuin häiriö olisi vastavaiheinen oikeaan signaaliin nähden. Saattaa olla, että kuulostan agent Mulderilta, mutta veikkaan että vuoto tapahtuu ekan putken SISÄLLÄ anodilta toiselle ja homma normalisoituu, kun volapotikka alkaa ohjata hilaa. Mainittu nykykajarien herkkyys voisi selittää sen, että ilmiö ei kuulunut 60- luvulla??? Toki voi myös olla, että olen jättänyt fyysisesti liian vähän tilaa esiasteen komponenttien väliin (rasteri turreteilla pituussuunnassa vain 7,5mm) ja indusoi sieltä. Mutta tämä kuulostaa jo itsestänikin siltä, että seuraavaksi suosittelen itselleni foliohattua, John Lennon- kakkuloita ja Paluu Tulevaisuuteen-trilogiaa. Edelleen toki kuuntelen mietteitä mielelläni, lepään rakennusurakan jälkeen ja nautin muutaman mallasoluen. Kiitos.

S