Vs: Vs: 6550->EL34 ja biasointi

#81219
zooter
Jäsen

No niinpä. Ja sanottiinhan se tehohäviön jakaminen kahdella ohjeessakin kun olisi vaan sisäistänyt lukemansa. Mutta siis tuollaisen 5-10% heiton voi hyväksyä normaalina epätarkkuutena, suojahilan vaikutuksena yms? Mittari pitäisi olla ihan ok Fluke 83 ja uusi patteri. Mutta eipä sitä ole kyllä kalibroitu ikinä.

Mutta joka tapauksessa näyttää että kylmä on ollut bias. Tässä koneessahan on ollut maahan tullessaan EL-34:t jotka sitten maahantuojan toimesta on vaihdettu 6550:ksi. Melkein voisi arvata että uudet putket on heitetty sisään biasta säätämättä. Nuo anodivirrat näyttäisivät sopivan paremmin EL-34:een. Vai voiko tuota noin karkeasti arvioida?
Kylläpä harmittaa. Pari vuotta on tullut soitettua vehkeellä josta olisi voinut saada paljon parempaakin soundia irti. Entistä enemmän tämä motivoi opettelemaan itse biasointi kun maahantuojan viralliseen huoltoon ei voi luottaa. Olen kuitenkin pitänyt Kochia edustavaa yritystä luotettavana ja sellaisena jossa ymmärretään laitteiden päälle.

snif, huoh. No, seuraavaksi ruuvaan varmuuden vuoksi biasta pienemmälle ja heitän sisään EL-34:t. Säädän tehohäviön n. 70%:iin ja kun siinä on se suojahilan virta mukana niin tarvittaessa vara on kiristää jos huvittaa. Kyllä tämä tästä iloksi muuttuu.