Vs: Vs: 2x6V6 ja EL84 combinaatio pääteasteessa

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet 2x6V6 ja EL84 combinaatio pääteasteessa Vs: Vs: 2x6V6 ja EL84 combinaatio pääteasteessa

#69663
uraltone
Osallistuja

;DTuli vielä tuollainen idea mieleen, että olisi molemmat pääteputkipari omilla vaiheenkääntäjillään ja omilla mastervolumeilla. Tällöin voisi käyttää molempia putkipareja yhtäaikaa tai jompaakumpaa paria kerrallaan. Molemmat parit olisi kytketty päätemuuntajaan kiinteästi. Tällöin ei tarvitsisi miettiä mitään katodien irroitusta maista ym. Tämä vahvistin olisi eräs variaatio sitä Mikon Uraltone Jr. single ended vahvarista. Mitä mieltä ollaan? 

Ei muuta tilannetta lainkaan mielestäni. Joka tapauksessa molemmat putket ovat päätemuuntajssa kiinni ja ne “poistetaan käytöstä” joko maadoittamalla hilat (siis vastaava tilanne kun kytket post PI master volan nollaan) tai vaikka nostamalla katodit. Molemmat voi olla yhtäaikaa päällä tai erikseen. Molemmille voi laittaa omat master volat (tietysti mallia “post PI” jos vaiheenkääntö on yhteinen) jolloin saa “kanavien” balanssit kohdilleen jne.

Omat vaiheenkääntäjät olisi tietysti optimaalisempi ratkaisu, koska tällöin vaiheenkääntäjät voidaan erikseen räätälöidä kullekkin putkityypille.

Mikko