Creamsound Cs-1/6

Creamsound Cs-1/6

Viankuvaus: Seisonut kellarissa käyttämättömänä pitkään, ei tietoa toimintakunnosta.

Selvinnyt vika: Ei ääntä. Syynä rikkinäisiset komponentit.

Huoltotoimenpide: Konkkia ja virtalähteen vastuksia vaihdettu. Pieni tausta hurina jäi, johtuu laitteen riittämättömästä suodatuksesta (esim. kuristimen lisääminen poistaisi loputkin hurinat). Hurina on kuitenkin hyväksyttävällä tasolla.

UralTonen subjektiivinen laitearvio:

Sympaattinen suomi-vahvistin. Rakennettu halpis osista, mutta soundi on hyvä, etenkin nupit kaakossa. Clean soundi ei miellyttänyt niin paljoa, mutta tätäkin voisi parannella kaiuttimen vaihdolla (monet tosin pitävät alkuperäisestä erittäin hyvänä). Kytkentä on perinteisistä perinteisin (champ yms) paitsi päätemuuntajan osalta jonka esikuva on putkiradioista (vastaavaa tekniikkaa on tosin käytetty myös muualla). Tämän vaikutus soundiin ei kuitenkaan ole oleellinen.

Komponentit ovat ikävä kyllä melkoista halpis kamaa ja minusta osa komponenteista on alimitoitettu.  Voisi olla järkevää vaihtaa kaikki potikat, kytkimet, vastukset ja konkat parempiin ja rakentaa laite hieman siistimmin ja kestävämmin. Laite on kuitenkin niin yksinkertainen ettei hajoavia osia ole kovin montaa, joten luotettavuus on todennäköisesti kuitenkin vähintään kohtuullinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>